sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Kermainen bataatti-makkara(tofu)pasta

Pakkasessa oli makkaraa ja jääkaapissa bataatti. Ruotsalaisessa Elle mat&vin lehdessä oli yhdistetty nämä kermaiseksi pastaksi ja ohjeen innoittamana tarjosin tätä sunnuntaiaterialla. Ohje on kahdelle. Makkaran voit vaihtaa maustettuun tofuun. Paista silloin valkosipulia ja tofua vain viitisen minuuttia, tofua kun ei tarvitse kypsentää.

  • 1 pienehkö bataatti kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 punaista chiliä paloina
  • oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • sormisuolaa
Sekoita, kaada uunipellille paperin päällä ja paista 200 asteessa, kunnes bataatti on kypsää ja saa vähän väriä.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 150 g mausteista raakamakkaraa silppuna (meillä chorizo)
  • 1 tl rosmariinia
  • prk kuohukermaa
  • mustapippuria ja suolaa
  • kourallinen parmesania
  • pastaa keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Kuumenna öljy. Lisää sipuli, valkosipuli, makkara ja rosmariini ja paista sekoitellen 15 min tai kunnes makkara alkaa olla kypsää. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia. 

Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti