tiistai 29. maaliskuuta 2022

Bataatti-maapähkinäwok

 

Bataatti ja maapähkinävoi ovat aivan loistava yhdistelmä ja niitä pitää nauttia aina säännöllisen epäsäännöllisesti. Minä laitoin tähän wokiin tofua, mutta laita vaikka lohta, paistettua kanaa tai papuja, jos tofu ei maistu.

  • sesamöljyä paistamiseen
  • bataatti kuorittuna ja kuutioina, esikypsennä mikrossa tai keittämällä melkein kypsäksi
  • 1 sipuli suikaleina
  • tuoretta kurkumaa silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituina ohuiksi viipaleiksi
  • prk kookosmaitoa
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl vihreää thai currytahnaa
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • pkt tofua kuutioina (meillä thai-maustettuja)
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
Kuumenna öljy. Paista sipulia, kurkumaa, valkosipulia ja parsakaalia täydellä teholla sekoitellen, kunnes alkavat saada vähän väriä. Alenna vähän lämpöä. Lisää bataatti, kookosmaito, maapähkinävoi, currytahna, viinietikka ja kalastike ja keitä, kunnes bataatti on kypsää. Lisää tofu ja anna lämmetä. Mausta chilillä ja inkiväärillä ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti