sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Kaalikääryleitä lasagnen tapaan

 

Olisi mahtavaa olla niin ahkera ihminen, että jaksaisi tehdä kaalikääryleitä. No, tämän päivän haravoinnin ja muun puuhastelun jälkeen en jaksanut, joten tein tällaisen laiskan version, Ja jotta tämä ei yhtään muistuttaisi alkuperäisiä kaalikääryleohjeita, tässä on itämaiset mausteet ja paistoksen kanssa tarjosin kirsikkahilloa (ei ollut puolukkahilloa). Tein ruoan soijarouheeseen, halutessasi voit tietysti käyttää myös jauhelihaa.

  • 1/2 valkokaali, irrota kanta ja suurimmat lehdet ja silppua loput
  • 1,5 dl jasminriisiä + 1 tl kuminaa + suolaa -> keitä kypsäksi
  • 2 dl tummaa soijarouhetta ja 3 dl vettä, anna turvota 10-15 min
  • oliiviöljyä
  • sipulia silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • iso prk paseerattuja tomaatteja
  • meiramia
  • rkl kaakaojauhetta
  • rkl hunajaa
  • 2 tl savupaprikaa
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • pieni prk kookosmaitoa
  • korppujauhoja
  • voita nokareina
  • (kirsikka)hilloa tarjoiluun 
Keitä suuret kaalinlehdet kiehuvassa vedessä melkein kypsiksi. Valuta.

Kuullota loppu kaali, valkosipuli, sipuli, chili, inkivääri ja kurkuma öljyssä. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää tomaatit, meirami, kaakaojauhe, savupaprika, teriyaki ja soijakastike ja anna hautua viitisen minuuttia. Mausta hunajalla.

Laita uunivuoan pohjalle 1/3 tomaattiseoksesta. Lisää päälle puolet riisistä ja puolet kaalinlehdistä. Kaada päälle puolet kookosmaidosta. Toista. Kaada sitten päälle loput tomaattiseoksesta, ripota korppujauhot päälle ja laita voita pinnalle. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti