tiistai 8. maaliskuuta 2022

Juustoinen kukkakaali-kapris-lohikeitto

 
Lumiseen ja kylmään viimaan sopii keitto. Valintaan vaikutti kyllä sekin, että kävimme tänään kaupassa ja ostimme tuoretta vaaleaa hapanjuurileipää, joka sopii keiton kanssa loistavasti.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 pienehkö kukkakaali suupaloina
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl kapriksia
  • pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 2 tl limemehua
  • tarjoiluun leipää
Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa. Lisää kaprikset ja anna paistua muutama minuutti. Lisää lohi ja paista kauniin väriseksi. Mausta limemehulla ja suolalla.

Kuullota sipuli ja valkosipuli ruokalusikassa öljyä. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää kukkakaali ja anna kiehua, kunnes kukkakaali on kypsää. Lisää juusto ja timjami ja soseuta. Lisää lohi-kaprisseos, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti