keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Teriyakipihvit ja kaalinuudelit

 

Minä käytin tähän paistijauhelihaa, mutta tietysti voit käyttää myös vegejauhelihaa tai kanaa.

  • 3 dl jauhelihaa (paistijauheliha, kanajauhelihaa tai vege)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1/2 dl kookosmaitoa
  • 1/2 dl ruiskorppujauhoja
  • 2 rkl teriyakikastiketta
  • rkl sesamöljyä paistamiseen
Muotoile taikinasta pihvejä, laita leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele öljyllä. Paista 200 asteessa 25-30 min tai kunnes pihvit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Sekoita aineet ja anna turvota jääkaapissa tunti tai pari.
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • pala inkivääriä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • kaalia silppuna
  • 1 muna
  • 1,5 dl kookosmaitoa
  • 1/2 dl teriyakikastiketta
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
Sekoita muna, kookosmaito ja teriyakikastike keskenään. Kuumenna öljy wokissa. Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, kuminaa, inkivääriä ja kaalia öljyssä, kunnes kaali ja sipuli kypsyvät ja saavat vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää nuudelit. Paista hetki sekoitellen. Lisää kastike ja jatka paistamista sekoitellen muutama minuutti. Tarjoa kaalinuudelit pihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti