maanantai 7. maaliskuuta 2022

Maa-artisokkarisotto

 
Minä tarjosin risoton paistetun pekonin kera. Yhtä hyvin voit tarjota vaikka paistettua lohta risoton kaverina. Sienet voit halutessasi jättää pois

  • kourallinen kuivattuja herkkutatteja, anna liota parissa desissä kylmää vettä muutama tunti
  • 500 g maa-artisokkaa, kuori ja keitä sitruunamehulla maustetussa vedessä (sitruuna estää maa-artisokkaa tummumasta), sekoita muhennokseksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • kahvikupillinen risottoriisiä
  • dl kuivaa sherryä (tai valkoviiniä)
  • kiehuvaa vettä
  • 1 tl timjamia
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 2 tl tryffeliöljyä
  • kourallinen parmesanraastetta
  • tarjoiluun paistettua pekonia
Kuullota sipuli, valkosipuli ja liotusvedestä nostetut sienet (säästä vesi) öljyssä. Lisää riisi ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää sienien liotusvesi ja sherry ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kiehuvaa vettä vähän kerrallaan, kunnes riisi on kypsää. Lisää timjami loppuvaiheessa keittämistä. Kun riisi on kypsää, sekoita sekaan maa-artisokat, homejuusto, tryffeliöljy parmesan ja pekoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti