tiistai 22. maaliskuuta 2022

Juustoinen lohi-perunapaistos ja kirpsakat kurkut

Kauppapäivän kunniaksi tänään syötiin lohta. Yleensä teen tämän paistoksen parsakaalilla eli vaihtelun vuoksi voit laittaa parsaa. Voit myös jättää tomaattimurskan ja/tai kananmunan pois ja vaihtaa persiljan tilliin. Ja tietysti juustoksi voit valita jotain muuta kuin cheddaria, suosittelen kuitenkin voimakkaan makuista juustoa. Kurkkusalaatin tein, koska kurkku oli menossa vanhaksi, mutta toimi ruoan kanssa loistavasti.

  • 5-6 suurta jauhoista perunaa, kuori ja kuutioi
  • 2 keitettyä munaa kuorittuna ja neljään osaan leikattuna
  • oliiviöljyä
  • 1 porkkana kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 pieni prk tomaattimurskaa
  • prk ruokakermaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 limen mehu
  • rkl dijon sinappia
  • prk persiljaa silppuna
  • 350 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • muskottia, mustapippuria, suolaa, 2 tl hunajaa
  • muutama dl raastettua voimakasta cheddaria
  • pari rkl ruiskorppujauhoja
  • 50 g voita
  • tuore kurkku
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl balsamico valkoviinietikkaa
Kuori ja kuutioi kurkku. Sekoita sokerin, suolan ja viinietikan kanssa ja laita jääkaappiin muun ruoanlaiton ajaksi.

Keitä perunat kypsiksi, lisää rkl öljyä ja soseuta. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

Kuullota porkkana, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma ja kiehauta. Lisää pinaatti ja lohi ja keitä sekoitellen, kunnes pinaatti pehmenee. Lisää lime, dijon, persilja, juusto ja mausta .Sekoita. Kaada uunivuokaan ja laita päälle kananmunat. Levitä pinnalle pinaattiseos ja sen päälle muussi. Ripota muusin päälle korppujauhot ja laita pinnalle voi nokareina. Paista 225 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa kurkkujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti