perjantai 4. maaliskuuta 2022

Sinappi-rakuunabroileri

Minä käytin tähän ruokaan kuivattuja herkkutatteja, mutta jos sinulla ei ole niitä, käytä muita kuivattuja sieniä tai tuoreita herkkusieniä.

  • 450 g broilerin fileleikkeitä, saksi suupaloiksi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipulinkynsi
  • kourallinen kuivattuja herkkutatteja
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl tryffeliöljyä
  • tarjoiluun: keitettyä riisiä ja kypsennettyä kukkakaalia
Murskaa herkkutatit ja sekoita ne kermaan ja laita jääkaappiin tunniksi tai pariksi. Mausta leikkeet soijakastikeella ja pippurilla. Rurkista molemmin puolin paistinpannulla. Nosta sivuun. Lisää pannuun sipuli ja valkosipuli ja paista kunnes sipuli pehmenee ja saa väriä (jos käytät tuoreita herkkusieniä, paista ne tässä samalla). Lisää broileri, sinappi, rakuuna ja sienikerma ja hauduta miedolla lämmöllä 10 min tai kunnes broileri on kypsää (lisää tarvittaessa tilkka vettä). Lisää kukkakaali ja tryffeliöljy ja sekoita. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti