sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Juustoinen peruna-selleripaistos

 

Rakastan selleriä ja mieluusti laitan sitä lisukkeeksi etenkin perunaruokiin tuomaan lisää makua. Tässä ruoassa selleri tosin on yhtä suuressa roolissa kuin perunakin. Minä laitoin tähän pekonia, mutta voit halutessasi korvata sen kylmäsavulohella tai savutofulla (joita ei tietenkään tarvitse paistaa). Sinihomejuuston ja tuorejuuston voit vaihtaa brieen ja cheddarin vaikka parmesaniin.

  • 5 isohkoa perunaa kuorittuna ja lohkoina
  • iso selleri kuorittuna ja kuutioituna (vähän pienempinä kuin perunat)
  • sipuli suikaleina
  • pussi vihreitä papuja (poista kovat päät vaikka saksilla)
  • 1 rkl öljyä
  • paketti pekonia silppuna
  • 1 prk jugurttia
  • 2 munaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • suolaa, pippuria, ripaus muskottia
  • tl timjamia
  • kourallinen cheddaria
Sekoita jugurtti, munat, tuorejuusto, sinihomejuusto, valkosipuli, suola, pippuri, muskotti ja timjami keskenään. Laita sitten perunat ja sellerit kiehuvaan veteen ja keitä 10 min. Lisää sipuli ja pavut ja keitä, kunnes selleri ja peruna ovat kypsiä. Paista pekoni. Sekoita pekoni (tai kylmäsavulohi/tofu) perunaseokseen ja kaada uunivuoan pohjalle. Kaada päälle jugurttiseos ja ripota pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti