keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Salami-munakoisocannelonit

 
Nyt oli aika sekalaista seurakuntaa kaapeissa menossa vanhaksi. Hetken päätä raavittuani päätin tehdä canneloneja. Ihan italialaistyyppinen tästä ruoasta ei tullut, mutta juuri sopivasti italialainen aasialaisella twistillä. Kokeile ja ihmettele :)

  • oliiviöljyä
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • punaista paprikaa kuutioina
  • porkkanaa kuutioina
  • chiliä silppuna
  • munakoiso kuutioina
  • oliiviöljyä
  • tl rosmariinia
  • kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 150 g salamia silputtuna
  • prk tomaattimurskaa
  • 1/2 prk vettä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • loraus soijakastiketta
  • loraus balsamicoviinietikkaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • hunajaa, mustapippuria ja tuoretta thaibasilikaa
  • pari reilua kourallista raastettua vintage cheddaria tai parmesania
  • prk paksua ruokakermaa
  • 1 rkl jauhoja
  • muskottia
  • canneloneja
Kuumenna öljyä wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika, porkkana, chili, munakoiso, kanelitanko ja rosmariini ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes munakoiso pehmenee. Lisää salami ja paista hetki. Lisää muut aineet hunajaan asti ja anna kiehua hiljalleen 20 min. Mausta hunajalla, pippurilla ja thaibasilikalla. Poista kanelitanko ja laakerinlehdet. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt täyttämään cannelonit. 

Kuumenna rkl öljyä ja sekoita siihen jauhot. Lisää kerma ja keitä hetki. Lisää 1/3 juustosta ja sekoita tasaiseksi (koska minulla sattui olemaan jääkaapissa avattu juustosalsa purkki, käytin sen ja raastoin juustoa vähemmän). Mausta muskotilla.

Laita uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Täytä cannelonit ja asettele kastikkeen päälle. Jos täytettä jää yli, levitä loput cannelonien pinnalle. Kaada pinnalle kermakastike. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti