keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Hasselbackan munakoisot ja paahdetut bataatit

 
Tänään kun oli uuni kuumana muutenkin (tein kaakaolla maustetun porkkanakakun, johon muistin viime tingassa lisätä mukaan porkkanaraasteenkin), tein Pirkka lehdessä olleen munakoiso-ohjeen mukaan oman versioni. Katso Pirkka lehdestä, jos haluat tehdä "oikean" ohjeen mukaan.

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • kanelitanko
  • tl kuminaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • prk tomaattimurskaa
  • iso prk paseerattuja tomaatteja
  • prk kikherneitä valutettuna
  • 1 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • loraus hunajaa
  • 2 munakoisoa
  • iso bataatti
  • 2 rkl paahdettua sesamöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • 2 dl vintage cheddaria raastettuna (tai parmesania)
  • 1/2 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 pallo mozzarellaa silppuna
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää kaikki aineet oreganoon asti. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Poista kanelitanko, mausta oreganolla, mustapippurilla ja hunajalla. Kaada puolet seoksesta uunivuoan pohjalle. Pese bataatti hyvin ja lohko kuorineen isohkoiksi paloiksi siten, että joka palassa on myös kuorta. Pyöräytä sesamöljyssä. Poista munakoisoista kannat ja leikkaa viiltoja sentin välein siten, että viipaleet jäävät alaosasta kiinni. Laita munakoisot uunivuoan keskelle ja annostele loppu kastike viipaleiden sisään. Levitä bataattilohkot vuoan reunoille. Pirskota pinnalle oliivöljyä ja suolaa. Paista 225 asteeessa 35-45 min, kunnes munakoisot alkavat pehmetä. Sekoita cheddar ja korppujauhot keskenään ja ripota munakoisojen viiltoihin. Lisää lopuksi munakoisojen pinnalle mozzarella. Paista vielä 20-30 min, kunnes juusto on sulanut ja kauniin väristä. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti