tiistai 5. huhtikuuta 2022

Sienillä ja lohella täytetyt cannelonit

 

Cannelonit vaativat vähän näpertämistä, mutta ajattelin nyt kuitenkin tehdä, kun vasta laiskottelin kaalikääryleiden kanssa.  Täytyy kyllä tunnustaa, että mies toimi apurina ja täytti cannelonit, minä valmistin täytteet, kastikkeen, raastoin juustot ym 

Kuivatut sienet voit jättää pois, jos et niitä mistään saa hankittua. HUOM! Ruoanlaitto pitää aloittaa ajoissa, sillä kermakastikkeen pitää jäähtyä, muuten et saa täytettyä canneloneja.

Täyte

  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 250 g herkkusieniä silputtuna
  • dl kuivattuja sieniä esim. herkkutatteja (liota pari tuntia dl vedessä, säästä vesi)
  • 150 g kylmäsavulohta silputtuna
  • 1 rkl jauhoja
  • prk kevytkermaa
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • suolaa
  • pippuria
  • muskottia
  • tilkka tryffeliöljyä
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää herkkusienet ja kuivaksi puristetut liotetut sienet ja paista kovahkolla lämmöllä, kunnes sienet pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää lohi ja paista hetki. Lisää jauhot, kerma, sienten liotusliemi ja mausteet (paitsi tryffeliöljy) ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on paksua. Silppua parsakaali ja lisää tryffeliöljyn kanssa kastikkeseen. Anna jäähtyä.
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • tl rosmariinia
  • prk tomaattimurskaa
  • kanelitanko
  • 1 prk vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • suolaa, pippuria, hunajaa, 1 tl savupaprikajauhetta
  • raastettua parmesania tai cheddaria
  • canneloneja
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja rosmariini öljyssä. Lisää tomaatit, vesi, kaneli ja viinietikka ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 30 min. Mausta. Poista kanelitanko.

Laita uunivuoan pohjalle reilu kauhallinen tomaattikastiketta. Täytä cannelonit lohikastikkeella (pursota tai lusikoi) ja asettele tomaattikastikkeen päälle. Jos täytettä jää yli, kaada se täytettyjen cannelonien päälle. Levitä loppu tomaattikastike pinnalle ja ripota päälle juustoraaste. Paista 175 asteessa n. 50 min tai kunnes pasta on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti