lauantai 9. huhtikuuta 2022

Lohta, chorizoa ja tomaatti-paprikakastiketta

 

Viikonlopun kunniaksi tein vaihteeksi vähän monivaiheisempaa ruokaa. Chorizon voit halutessasi vaihtaa vaikka savutofuun, lisää silloin ruokaan reilusti enemmän savupaprikajauhetta. Lohen voi korvata esim katkaravuilla. Jos käytät katkarapuja, lisää ne ruokaan, kun ruoka on ollut uunissa 20 min ja jatka paistamista 10 min

  • 300 g lohta, poista nahka ja leikkaa suupaloiksi
  • timjamia, 4 laakerinlehteä, mustapippuria, 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 200 g chorizoa kuutioina
  • kiehuvaa vettä
  • 4 isoa jauhoista perunaa kuorittuna ja isohkoina lohkoina
  • 3 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • punainen paprika
  • sipuli lohkoina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • prk kirsikkatomaatteja liemineen (säilyke)
  • dl mustia kalamataoliiveja
  • loraus hunajaa
  • suolaa ja pippuria
Laita kattilaan chorizo, perunat ja ennen chorizoa mainitut mausteet. Lisää kiehuvaa vettä niin, että perunat ja makkarat peittyvät. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 

Kuullota paprika, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaatit ja anna hautua 10 min. Lisää oliivit ja mausta hunajalla.

Laita uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastike. Asettele lohipalat pannuun keskelle ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi chorizo ja perunat reunoille ja kaada n dl keitinilientä mausteineen päälle. Lisää pinnalle viinietikka. Paista 200 asteessa 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti