maanantai 11. huhtikuuta 2022

Papupullat, perunamuusia ja sienikastiketta

Aina satunnaisesti tulee tehtyä kasvispihvejä tai -pullia. Tällä kertaa paistoin pullia ja tarjosin sienikastikkeen kanssa. Hetken mietin, että tekisin sienistä ja perunoista juuston kanssa paistoksen, mutta sitten ajattelin, että teen niin huomenna, kun syödään loput ruoasta. Eli rikoin loput pullat uunivuoan pohjalle, paistoin sipulia ja chiliä öljyssä, maustoin kuminalla ja rosmariinilla ja lisäsin pienen purkin tomaattimurskaa ja vähän hunajaa ja kaadoin pullamurujen päälle. Sitten sienikastike ja loppu perunasose sekoitetaan keskenään, pinnalle raastoin parmesania ja huomenna paistetaan uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. 

  • prk valkoisia papuja
  • prk mustia papuja
  • dl ruiskorppujauhoja
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 muna (voit jättää poiskin)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl dijon sinappia
  • silputtua valkosipulia
  • tl timjamia
  • öljyä paistamiseen
Muhenna pavut esim. perunanuijalla ja sekoita kaikki aineet keskenään. Laita jääkaappiin tunniksi. Muotoile pulliksi ja paista öljyssä kauniin värisiksi.

  • jauhoisia perunoita
  • loraus maitoa
  • rkl voita
  • muskottia
  • suolaa, pippuria
  • öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • liotettuja herkkutatteja + liemi tai silputtuja tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl jauhoja
  • prk kevytkermaa
  • tryffeliöljyä
Keitä perunat kypsiksi. Lisää maito, voi, muskotti, suolaa ja pippuria ja muhenna muusiksi.

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää sienet ja paista, kunnes pehmenevät. Lisää jauhot, liotusvesi ja kerma ja keitä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja tryffeliöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti