maanantai 18. huhtikuuta 2022

Mausteista kanaa ja perunoita

Vaihda halutessasi kana tofuun tai loheen. 

  • 400 g kanafileitä, saksi suupaloiksi
  • 1 tl kutakin: kumina, juustokumina, korianteri, kurkuma, garam masala
  • rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 3 rkl silputtua inkivääriä
  • 2 rkl jugurttia
  • rkl limemehua
  • ripaus suolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli
  • 400 g perunoita, lohko ja keitä kypsäksi, valuta
  • pieni kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • sesamöljyä
  • rkl voita
  • 2 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • punaista chiliä silppuna
  • prk jugurttia
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl hunajaa
  • prk korianteria silppuna
Sekoita jugurtti, lime, hunaja ja korianteri keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan. Kuumenna öljyä pannussa ja paista sipulia ja valkosipulia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää kana marinadeineen ja paista kypsäksi. Kuumenna toisessa pannussa öljyä ja voi. Lisää siemenet ja paista, kunnes sinapinsiemenet alkavat poksua. Lisää perunat ja kukkakaali ja paista täydellä teholla, kunnes saavat vähän väriä. Sekoita kanat ja perunat, ripota chili päälle ja tarjoa jugurttikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti