perjantai 13. toukokuuta 2022

Munakoiso-kikhernepihvit, paahdettua bataattia ja tilli-limejugurttia

Tämä ei ehkä ole ihan nopein ruoka tehdä, mutta ei tässä koko iltaa mene ja helppo tehdä. Eniten vie aikaa saada bataatti kypsäksi.

  • 2 rkl paahteista sesamöljyä
  • 1 munakoiso pieninä kuutioina
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • prk kikherneitä valutettuna
  • 3/4 dl ruiskorppujauhoja
  • 2 rkl soijakastiketta
  • prk jugurttia
  • 2 rkl limemehua
  • 2 tl hunajaa
  • kourallinen tillisilppua
  • 1 bataatti pestynä ja lohkottuna (älä kuori)
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl garam masalaa
  • sormisuolaa
Sekoita jugurtti, lime, hunaja ja tilli. Laita jääkaappiin maustumaan muun ruoanlaiton ajaksi. Kuumenna sesamöljy wokissa. Lisää munakoiso, sipuli, valkosipuli ja chili ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes munakoiso pehmenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos munakoiso alkaa paahtua liikaa ennen kuin pehmenee. Soseuta munakoisoseos, tomaattipyre, kikherneet, korppujauhot ja soijakastike. Muotoile pihvejä ja paista oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Sekoita bataattipalat, oliiviöljyä ja garam masala, Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja sirota suolaa pinnalla. Paista kypsiksi 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti