maanantai 27. kesäkuuta 2022

Hellepäivän sardiinipyttis


No ei tosiaankaan jaksa seistä hellan ääressä tällaisilla keleillä! Pikaruokaa siis kaivataan. Ohje on kahdelle. 

  • muutama keitetty, kylmä peruna lohkoina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • punasipuli suikaleina
  • chili silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot siivutettuina ohuiksi viipaleiksi
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa
  • kourallinen halloumia pieninä kuutioina
  • 2 rkl sesaminsiemeniä
  • kourallinen retiisejä viipaleina
  • kourallinen mustia kalamataoliiveja ilman kiviä
  • dl jugurttia 
  • rkl limemehua
  • 2 tl hunajaa
Sekoita jugurtti, lime ja hunaja ja anna maustua jääkaapissa.

Kuumenna öljy ja fenkolinsiemenet wokissa täydellä teholla. Lisää sipuli, chili, valkosipuli ja parsakaali ja paista, kunnes parsakaali on napakan kypsää. Lisää perunat, sesaminsiemen ja juusto ja paista niihin vähän väriä. Lisää lopuksi sardiinit, retiisit ja oliivit ja sekoittele lämpimäksi. Tarjoa jugurtin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti