maanantai 13. kesäkuuta 2022

Kukkakaalisardiinit ja bataattiperunamuusi



Nykyään, kun ostan jääkaappiin ruokaa vähintään viikoksi, tulee keksittyä uusia ruokalajeja ihan sen vuoksi, että kaapissa ei ole juuri niitä aineksia, joita tarvittaisiin jonkun muun keksimään reseptiin. Usein tulee tehtyä erilaisia wokeja, jotka eivät varsinaisesti ole edes reseptejä vaan vanhojen kokeiltujen reseptien (lukemattomia) variaatioita. Tämä suolaisenmakea ruokalaji pääsi nyt sitten ihan reseptin asemaan.

  • bataatti kuorittuna ja kuutioina
  • muutama jauhoinen peruna kuorittuna ja kuutioina
  • loraus maitoa
  • muskottia, suolaa 
  • 2 rkl sesamöljyä
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot viipaleina
  • 20 g rusinoita
  • rkl sesaminsiemeniä
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa
  • 2 rkl kapriksia
  • suolaa, pippuria
Keitä perunat ja bataatit kypsiksi. Soseuta maidon, muskotin ja suolan kera.

Kuumenna öljy wokissa. kasvikset ja paista täydellä teholla, kunnes kukkakaali on kypsää ja saanut vähän väriä- Lisää muut aineet ja paista sekoitellen, kunnes sardiinit hajoavat ja kaikki on lämmintä. Tarjoa muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti