maanantai 6. kesäkuuta 2022

Kikherneitä, perunaa ja parsakaalia teriyakikastikkeessa

Tänään on helppoa ruokaa, kun jostain syystä kokkaaminen ei hirveästi innostanut kukkapenkkitouhujen jälkeen.

  • muutama peruna, lohko ja keitä kypsiksi
  • 2 rkl sesamöljyä
  • rkl ruskeita tai mustia sinapinsiemeniä
  • muutama kaffirlimenlehti murskattuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • parsakaali ohuina viipaleina
  • pkt kikherneitä valutettuna, huuhdeltuna ja talouspaperilla kuivattuna 
  • kourallinen suolapähkinöitä
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamicovalkoviinietikkaa
Kuumenna öljy wokissa. Lisää sinapinsiemenet ja kaffirlime ja paista täydellä teholla, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Lisää aineet, jotka mainittu ennen pähkinöitä. Paista sekoitellen edelleen täydellä teholla, kunnes parsa on napakan kypsää. Lisää perunat ja paista, kunnes saavat vähän väriä. Laita levy pois päältä. Lisää loput aineet, sekoita ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti