sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Kookosöljyssä paistetut mausteiset punajuuret, tofua ja sinihomejuustomuusi

 

Saimme naapurista punajuuria ja yrttejä ja vaikka kasvikset näyttivät niin kauniilta, että melkein olisi koristeena pitänyt pitää, tein ne kuitenkin ateriaksi :) Tofun voit vaihtaa kalaksi/kanaksi tai muuksi haluamaksesi.

  • 3 rkl kookosöljyä
  • nippu punajuuria, pese hyvin ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi
  • tl kutakin: tummat sinapinsiemenet, fenkoli, kokonaiset korianterinsiemenet
  • rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • valmiiksi maustettua tofua tai savutofua suikaleina
  • 2 rkl maissijauhoja
  • sormisuolaa
  • jauhoisia perunoita hyvin pestyinä tai kuorittuna
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli kuorittuna, älä pilko
  • loraus maitoa
  • rkl voita
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ripaus muskottia
  • reilu dl silputtuja yrttejä (esim. persiljaa, korianteria ja basilikaa)

Laita perunat, sipulisuikaleet ja valkosipuli kattilaan. Kaada kiehuvaa vettä päälle niin, että kasvikset peittyvät. Mausta kevyesti suolalla ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Siivilöi vesi pois, lisää maito, voi, homejuusto ja muskotti ja soseuta.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää mausteet ja paista täydellä teholla, kunnes sinapinsiemenet alkavat poksahdella. Lisää punajuuret ja sesam ja paista sekoitellen keskilämmöllä, kunnes punajuuri pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää lopuksi tofu, maissijauhot ja suola ja paista välillä sekoitellen, kunnes tofu on kuumaa ja rapeaa. Nosta pois levyltä, lisää yritit ja tarjoa muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti