maanantai 15. elokuuta 2022

Keitto lohesta ja naapurilta saaduista kasviksista



Elokuu on sadonkorjuun aikaa! Ei meidän puutarhassamme kylläkään, vaan naapurissa :) Tänään tehtiin lohikeittoa varmasti kotimaisista kasviksista, vain kukkakaali ostettiin kaupasta. Ja vielä jäi varastoon perunaa, porkkanaa, punajuurta, papuja ja avomaankurkkuja.

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • silputtua purjoa
  • porkkanaa kuutioina
  • keltajuurta viipaleina (keltajuurta ei voi kuutioida, koska se on niin kaunista viipaloituna!)
  • perunaa kuutioina
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna suupaloiksi
  • avomaankurkku kuutioina
  • pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1tl timjamia
  • prk kermaa
  • kiehuvaa vettä
  • soijakastiketta ja/tai suolaa
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
Kuullota fenkolinsiemeniä, purjoa, porkkanaa ja keltajuurta öljyssä muutama minuutti. Lisää sitten perunat, kukkakaali, avomaankurkku ja kerma. Lisää sen verran vettä, että ainekset peittyvät ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ja keltajuuret ovat kypsiä. Lisää lohi ja mausteet ja keitä hetki, kunnes lohi on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti