tiistai 9. elokuuta 2022

Sadonkerjuuröstit, pavut ja fetaa

Kiitos taas kerran naapurin Pertille, tuoreita kasviksia melkein omasta maasta! Perunat ja feta ostettiin kaupasta, muut ovat lähiruokaa naapurista.

  • perunaa ja kuorittuja punajuuria, molempia saman verran
  • suolaa, mustapippuria, timjamia
  • öljyä ja voita
  • papuja, poista kuivat päät (saksilla onnistuu helposti)
  • pieni purjo suikaleina
  • loraus hunajaa
  • muutama tippa tryffeliöljyä
  • fetaa 
Raasta punajuuret ja perunat, pusertele käsissä raaste mahdollisimman kuivaksi. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja hunajalla. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja voita. Lisää röstitaikina lusikalla, painele tasaiseksi, aika ohueksi lätyksi. Paista 5 min ja käännä varovasti, ei haittaa, jos tässä vaiheessa vähän hajoaa, työntele kasaan, jos näin käy. Paista vielä 5 min ja nosta varovasti lautasille.

Esikypsennä pavut mikrossa tai keittämällä melkein kypsiksi. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista papuja ja purjoa kerran kääntäen, kunnes ne saavat vähän väriä. Mausta suolalla ja tryffeliöljyllä ja nosta lautasille. Annostele feta lautasille ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti