perjantai 9. syyskuuta 2022

Tomaattinen hapankaali-punajuurikeitto

Meillä on nyt noin 15 astetta lämmintä sisällä, joten kuuma keitto on loistavaa ruokaa! Käytin tähän naapurista saatuja punajuuria, perunaa, porkkanaa ja purjoa. 

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 purjo silppuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • muutama porkkana kuutioina
  • 3 dl hapankaalia silppuna
  • chili silppuna
  • muutama iso punajuuri kuorittuna ja kuutioina
  • perunaa kuutioina
  • prk isoja valkoisia papuja
  • rkl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 suuri prk paseerattuja tomaatteja
  • kiehuvaa vettä
  • hunajaa
  • jugurttia / smetanaa tarjoiluun
Kuumenna kumina ja laakerinlehti öljyssä. Lisää aineet ennen perunaa ja paista muutama minuutti. Lisää aineet ennen hunajaa (vettä sen verran, että seos on paksuhko keitto). Keitä välillä sekoitellen, kunnes perunat, porkkanat ja punajuuret ovat kypsiä. Mausta hunajalla ja tarjoa jugurtin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti