sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Kaaliwok

Tuli taas ostettua valkokaalin pala kaupasta heräteostoksena. Kaali sujahti tänään wokiin. Minä laitoin wokiin tofua, mutta toki paistettu kana, kala tai pavut sopivat siihen myös. Käytin tähän viimeiset naapurista saadut perunat. Perunoiden tilalla voit tarjota nuudeleita tai riisiä.

  • keitettyjä perunoita lohkottuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 1/4 iso valkokaali silputtuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 2 tl fariinisokeria
  • pkt tofua revittynä suupaloiksi
  • 1 rkl vihreää thaicurrykastiketta
  • 1 rkl tamarindkastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 4 rkl vettä
  • 1 muna
  • soijakastiketta
  • kourallinen maapähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
Sekoita currykastike, tamarind, viinietikka, kalakastike, muna ja vesi keskenään. Kuumenna öljy ja voi wokissa. Lisää ainekset fariinisokeriin asti ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes kaali pehmenee ja saa väriä. Lisää sitten sokeri, tofu ja perunat ja jatka paistamista, kunnes perunat ja tofut kuumenevat ja saavat vähän väriä. Sammuta liesi, lisää kastike, sekoittele, kunnes kastike lämpiää ja muna hyytyy.  Lisää pähkinät. Mausta soijakastikkeella (tai suolalla) oman maun mukaan - jos käytät suolapähkinöitä, et tarvitse soijakastiketta tai suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti