lauantai 15. lokakuuta 2022

Mausteiset munakoisot pastan kera

 

Ostin Lidlistä japanilaisia munakoisoja, mutta ihan tavallisetkin käyvät tietysti. Kikherneiden tilalle voit laittaa papuja/tofua tai kypsennettyä kalaa/kanaa/lihaa.

  • 400 g munakoisoja
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • kookosöljyä
  • sesamöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • prk tomaattimurskaa
  • 1/2 tomaattimurskapurkki vettä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl ruskeita tai mustia sinapinsiemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl hunajaa
  • prk kikherneitä valutettuna
  • soijakastiketta
  • keitettyä pastaa
Valmista ensin munakoisot. Kuumenna kookosöljy wokissa. Paista korianterinsiemeniä ja munakoisoja täydellä teholla sekoitellen, kunnes munakoiso pehmenee. Jos siemenet tuntuvat paahtuvan liikaa, lisää pari rkl vettä kerrallaan, kunnes munakoisot ovat kypsiä. Kaada munakoisot lautaselle odottamaan. Kuumenna sitten loraus sesamöljyä ja paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä, kunnes alkavat pehmentyä. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Alenna lämpöä miedolle ja lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 10 min. Jos kuivuu liikaa, lisää vettä. Lisää kikherneet, munakoiso ja loraus soijaa ja anna hautua vielä 10 min. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita pastan kanssa ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti