lauantai 15. lokakuuta 2022

Kermaista rakuunakanaa ja bataattiranskalaiset



Tein vaihteeksi ruokaa ilman itämaisia mausteita :)

  • 400 g kananfileitä, leikkaa saksilla suupaloiksi
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  • oliiviöljyä
  • pari isoa bataattia kuorittuina ja suikaloituina
  • sormisuolaa
  • 1 rkl voita
  • (1 chili silppuna)
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 prk kermaa (meillä kaurakerma)
  • loraus soijakastiketta
  • mustapippuria
Sekoita öljyä ja bataatit ja kaada leivinpaperille. Ripota päälle sormisuolaa. Paista 200 asteessa kunnes bataatit ovat kypsiä (n. 25 min).

Kuumenna paistinpannulla öljyä ja voita. Kuullota sipuli ja valkosipuli (ja chili jos käytät). Lisää kanat ja paista niihin väriä. Lisää kerma ja rakuuna ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kana on täysin kypsää. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Tarjoa kana bataattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti