lauantai 26. marraskuuta 2022

Juustopiiras misopavuilla

Jos et tykkää (miso)pavuista, voit jättää ne pois ja tarjota piiraan kanssa vaikka höyrytettyä parsakaalia. Minä laitoin tähän pekonia, mutta voit hyvin laittaa 150 g kylmäsavulohta tai dl aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä säilöttyjä) silputtuna.

  • 150 g juoksevaa margariinia
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • keltuainen
Sekoita ja anna levätä puolisen tuntia. Painele sitten piirasvuokaan.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pkt pekonia /kylmäsavulohta / aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna 
Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää pekoni ja paista kypsäksi. Jos käytät kalaa, paista, kunnes väri muuttuu vaaleanpunaiseksi. Jos käytät tomaatteja, paista hetki, että lämpiävät.
  • 3 munaa
  • 2 dl ranskankermaa/jugurttia
  • 1 prk paksua ruokakermaa (meillä Flora 4%)
  • ripaus muskottia, suolaa ja mustapippuria
  • pari kourallista cheddarraastetta
  • pussi vihreitä papuja, poista kannat, kypsennä (esim. keittämällä n. 10 min, minä kypsennän mikrossa, meni n. 4 min)
  • rkl voita
  • rkl vaaleaa misotahnaa
Sekoita muna, jugurtti, kerma ja mausteet keskenään.

Levitä taikinapohjalle pekoniseos ja sen päälle juustoraaste. Kaada päälle munaseos ja paista 200 asteeessa 40-50 min, kunnes pinta saa vähän väriä. Sekoita keskenään pavut, miso ja voi. Levitä piiraan päälle ja jatka paistamista 10 min. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti