maanantai 21. marraskuuta 2022

Savutofu-papupaistos

 
Tämä uuniruoka on meidän perusruokaa. Eli ideana on, että uunivuoan pohjalla on tomaattipohjainen kastike ja pinnalla perunamuussia. Tästä on sitten mausteiden, proteiinin ja perunamuussin maustamisen osalta miljoona variaatiota. Tällaista tänään...voit vaihtaa pavut ja/tai tofun loheen tai paistettuun kanaan/jauhelihaan tai kylmäsavuloheen.

  • oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • 2 mustaa kardemummaa
  • 2 laakerinlehteä
  • tl rosmariinia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • prk tomaattimurskaa
  • prk valkoisia suuria papuja liemineen
  • loraus balsamico viinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • loraus hunajaa
  • jauhoista perunaa lohkoina
  • 1/4 juuriselleri pieninä kuutioina
  • (rasvatonta) maitoa
  • loraus maapähkinäöljyä
  • 1/2 tl muskottia
  • tl tryffeliöljyä
  • reilu kourallinen parmesanraastetta
  • ruiskorppujauhoja
  • pkt savutofua kuutioina
Kuumenna oliiviöljyä pannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota pehmeäksi. Lisää sitten mausteet, tomaattimurska, pavut, viinietikka ja soijakastike ja anna kiehua miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia tai kunnes kastike sakenee muhennosmaiseksi. Sekoittele välillä.

Keitä suolalla maustetussa vedessä perunat ja selleri (siis samassa kattilassa) kypsiksi. Kaada vesi pois. Lisää maitoa, maapähkinäöljyä, muskotti ja tryffeliöljy ja muhenna muusiksi. Lisää juustoraaste ja sekoita hyvin. Koostumus saa olla ehkä millin perusmuusia löysempää.

Sekoita tofu ja hunaja tomaattikastikkeeseen ja kaada uunivuoan pohjalle. Ota kardemumma ja laakerilendet pois, jos löydät ne :) Levitä päälle muusi. Ripota pinnalle korppujauhoja ja pirskota vielä pinnalle vähän oliiviöljyä. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti