perjantai 4. marraskuuta 2022

Kermainen savutofukiusaus

Voit käyttää tofun tilalla myös lohta tai kypsennettyä kanaa. Itse olen tykästynyt savutofuun ja onhan se näppärääkin, kun tofu säilyy pitkään hyvänä jääkaapissa eli ei ole kiire käyttää pois.

  • perunoita kuorittuna/pestynä ja suikaloituna / viipaloituna
  • kukkakaali kukintoina ja kypsennettynä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • vajaa dl hyvää valkoviiniä
  • prk kaurakermaa
  • soijakastiketta
  • mustapippuria
  • pkt savutofua kuutioituna
  • silputtua tilliä
  • silputtua persiljaa
  • ruiskorppujauhoja
  • voita
  • oliiviöljyä
Kuullota sipuli ja valkosipuli voiöljyssä. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma ja soijakastiketta ja anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa soijakastiketta. Kastike saa maistua vähän suolaiselta, jotta perunoihin ja kukkakaaliin tulee tarpeeksi makua.

Keitä perunat ja valuta. Sekoita perunat, kukkakaali, tofu ja silputut yrtit. Kaada kastike päälle. Ripota pinnalle ruiskorppujauhoja sen verran, että pinta peittyy. Laita korppujauhojen päälle muutama pieni nokare voita ja paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti