keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Maa-artisokka-lämminsavulohirisotto

Saimme naapurista mahtavia maa-artisokkia ja heti piti tietysti tehdä niistä ruokaa. Osan keitin ja pakastin soseutettuna, mutta pieni osa saaliista meni siis heti suoraan suuhun.

Risoton ohjeen löydät linkistä, täältä.

Lisäksi:

  • reilusti hyvin pestyjä ja viipaloituja maa-artisokkia
  • parsakaali kukintoina
  • sesamöljyä
  • tl timjamia
  • suolaa
Sekoita aineet ja levitä uunipellille. Paista 200 asteessa, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä, n. 30 min
  • pala lämminsavulohta, poista nahka
  • nokare voita
  • tl tryffeliöljyä
Kuumenna voi paistinpannulla. Nosta lohi kuumaan voihin ja painele siten, että pinta menee rikki. Paista sekoitellen n. 10 min, kunnes lohi on rapeaa.

Kun risotto on valmista, sekoita siihen lohi, maa-artisokat ja parsakaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti