torstai 3. marraskuuta 2022

Paahdetut maa-artisokat ja persiljakanaa

 

Sain naapurista pussin maa-artisokkia ja reilun nipun persiljaa. Meinasin ensin tehdä risottoa, mutta päädyin kuitenkin paahtamaan juurekset. Huom! Maa-artisokat tummuvat helposti, eli kannattaa viipaloidessa tiputtaa valmiit viipaleet odottamaan veteen, jossa on rkl sitruunamehua. Halutessasi voit tarjota maa-artisokat myös esim. paistetun lohen kera.

  • 400 g kanan filepaloja
  • rkl chilikastiketta
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • pari litraa maa-artisokkia pestyinä tai kuorittuina ja viipaloituna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 3 rkl paahdettua sesamöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • sormisuolaa
Sekoita muut aineet paitsi suola. Levitä uunipellille, ripota suola päälle. Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Voit sekoitella välillä.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli silppuna
  • prk (kaura)kermaa
  • loraus valkoviiniä
  • kourallinen silputtua persiljaa 
  • soijakastiketta (tai suolaa) ja mustapippuria 
  • (tryffeliöljyä)
Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Lisää sipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kana marinadeineen ja jatka paistamista, kunnes kana on kypsää ja kauniin väristä. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta persiljalla, soijakastikkeella, pippurilla ja tryffeliöljyllä. Tarjoa paahdettujen maa-artisokkien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti