torstai 17. marraskuuta 2022

Misomunakoisot ja paistettu halloumi

  • munakoiso
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 1/2 rkl fariinisokeria
  • tl silputtua inkivääriä
  • 1 rkl sesaminsiemeniä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • paketti halloumia revittynä suupaloiksi
  • keitettyä riisiä
  • persiljasilppua
Halkaise munakoiso pituussuunnassa, tee terävällä veitsellä leikkuupintaan ristikkoviillot, ripota pinnalle suolaa ja anna olla huoneenlämmössä 30 min. Poista sitten neste talouspaperilla. Voitele öljyllä ja paista uunipellillä paperin päällä leikkuupinta ylöspäin 200 asteessa 30 min tai kunnes munakoiso pehmenee. Sekoita viinietikka, sokeri, inkivääri, miso ja sesaminsiemenet keskenään ja levitä munakoisojen leikkuupinnoille ja paista vielä 10-15 min tai kunnes pinta saa vähän väriä.

Kuumenna loppu öljy paistinpannulla ja paista sekoitellen sipulia, valkosipulia ja chiliä, kunnes pehmenevät ja alkavat karamelisoitua (n. 10 min). Lisää halloumi ja paista kauniin väriseksi. Lisää persilja ja sekoita.

Tarjoa munakoisot riisin ja halloumin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti