tiistai 6. joulukuuta 2022

Grillatut savulohileivät ja marinoidut kurkut/kesäkurpitsat

Eilisestä jäi lämminsavulohta, joten käytin ne tänään. Koska päivä on ollut aika lämmin, grillattiin leivät ulkona. Tai ei ihan ulkona sentään, grilli nostettiin talveksi lasihuoneeseen. Näin nollakelillä kaasugrilli lämmitti lasihuoneen mukavasti, eli ruokaa laittaessa ei tarvinnut palella. Tosin paistaminen vei noin seitsemän minuuttia eli siinä ajassa ei nyt untuvatakissa muutenkaan ehdi paleleltua. Sähköä meni tänään ruoanlaittoon 0.

Marinoituun lisukkeeseen voit käyttää kurkkua tai kesäkurpitsaa tai molempia. Lohen voit vaihtaa savutofuun.

  • dl jugurttia
  • 1/2 dl majoneesia
  • loraus limemehua
  • 1 pieni punasipuli silppuna
  • tl oreganoa
  • valkosipulisilppuna
  • 2 rkl kapriksia
  • kourallinen parmesanraastetta
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Nosta lämpimään noin tunti ennen käyttöä
  • 1 kurkku tai kesäkurpitsa tai puolikas molempia kuorittuna (juustohöylällä onnistuu kätevästi) ja viipaleina. Puolita suuret kesäkurpitsaviipaleet.
  • 2 tl paahdettuja sesaminsiemeniä
  • 2 tl paahdettua sesamöljyä
  • 2 tl kalakastiketta
  • 2 punaista chiliä viipaleina tai rkl haluamaasi chilikastiketta
  • 2 tl fariinisokeria
Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä n. puoli tuntia

  • vaaleaa leipää paksuina viipaleina
  • savulohta silppuna
Sekoita savulohi jugurttitahnaan ja levitä leipien päällä. Grillaa folion päällä (reikävuoassa) kunnes pinta alkaa kuplia. Tarjoa marinoitujen kurkkujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti