Tein tänään lohikeiton mikrossa. Olisin voinut toki keittää keiton retkikeittimelläkin, mutta säästelen kaasua paistoksiin.
Nostan aina aamulla ruokien kasvikset jääkaapista keittiön pöydälle lämpenemään ja lämmitän tarvittavat nesteet vedenkeittimessä/mikrossa. Näin ruoan valmistuminen nopeutuu aika paljon. Näin kyllä tein jo ennen kuin sähköä sen kummemmin säästettiinkään. Mutta tänään siis valmistui lohikeitto kokonaan mikrossa.
- 1 sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- 1 chili silppuna
- pala inkivääriä silppuna
- 1 rkl (sesam)öljyä
- pari perunaa kuorittuna ja pieninä kuutioina (pienet kypsyvät nopeammin..)
- parsakaali kukintoina ja kukinnot silputtuna perunakuutioiden kokoisiksi paloiksi
- 1 prk (kaura)kermaa
- 4 dl kiehuvaa vettä
- 4 rkl teriyakikastiketta
- 1 rkl vihreää thaichilitahnaa
- 1 rkl limemehua
- 2 tl hunajaa
- 100 g kylmäsavulohta silppuna
- prk tilliä silppuna
Laita sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja öljy kannelliseen mikronkestävään astiaan (minä käytän pyrex astioita). Kuumenna 1-2 min täydellä teholla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sitten perunat ja parsakaali ja kypsennä 2 min. Sekoita ja kokeile kypsyyttä tikulla, jos ovat melkein kypsiä, lisää aineet hunajaan asti. Jos ovat ihan raakoja, jatka kypsentämistä minuutti kerrallaan, kunnes tikku menee melko helposti läpi perunasta. Kypsennä nesteineen 3 - 5 min, sekoita välillä ja kokeile kypsyyttä. Kun perunat ja parsakaali ovat täysin kypsiä, lisää hunaja, savulohi ja tilli ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti