perjantai 16. joulukuuta 2022

Sähkönsäästäjän kylmäsavulohikeitto

 


Tein tänään lohikeiton mikrossa. Olisin voinut toki keittää keiton retkikeittimelläkin, mutta säästelen kaasua paistoksiin.

Nostan aina aamulla ruokien kasvikset jääkaapista keittiön pöydälle lämpenemään ja lämmitän tarvittavat nesteet vedenkeittimessä/mikrossa. Näin ruoan valmistuminen nopeutuu aika paljon. Näin kyllä tein jo ennen kuin sähköä sen kummemmin säästettiinkään. Mutta tänään siis valmistui lohikeitto kokonaan mikrossa.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 rkl (sesam)öljyä
  • pari perunaa kuorittuna ja pieninä kuutioina (pienet kypsyvät nopeammin..)
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot silputtuna perunakuutioiden kokoisiksi paloiksi
  • 1 prk (kaura)kermaa
  • 4 dl kiehuvaa vettä
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 1 rkl vihreää thaichilitahnaa
  • 1 rkl limemehua
  • 2 tl hunajaa
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
  • prk tilliä silppuna
Laita sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja öljy kannelliseen mikronkestävään astiaan (minä käytän pyrex astioita). Kuumenna 1-2 min täydellä teholla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sitten perunat ja parsakaali ja kypsennä 2 min. Sekoita ja kokeile kypsyyttä tikulla, jos ovat melkein kypsiä, lisää aineet hunajaan asti. Jos ovat ihan raakoja, jatka kypsentämistä minuutti kerrallaan, kunnes tikku menee melko helposti läpi perunasta. Kypsennä nesteineen 3 - 5 min, sekoita välillä ja kokeile kypsyyttä. Kun perunat ja parsakaali ovat täysin kypsiä, lisää hunaja, savulohi ja tilli ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti