tiistai 17. tammikuuta 2023

Pähkinäinen pekoni-maa-artisokkapaistos



Tähän ruokaan tarvitaan valmiiksi keitettyjä maa-artisokkia ja perunoita. Jos keität ne tätä ruokaa varten, anna niiden jäähtyä ennen paistamista. Minulla oli pakastimessa valmiiksi keitettyjä maa-artisokkia, perunat kypsensin mikrossa. Itse ruoan paistoin kaasulla, eli sähkönsäästäjän ateria saatiin tästäkin :)

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pkt pekonia silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • maa-artisokkaa keitettynä ja suupaloiksi leikattuna
  • perunaa keitettynä ja suupaloiksi leikattuna
  • kourallinen pecanpähkinöitä kevyesti murskattuna (voit käyttää muitakin pähkinöitä tai pinjansiemeniä)
  • pinaattia
  • 2 rkl balsamicoviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuumenna rkl öljyä paistinpannussa. Paista pekonit rapean ruskeiksi. Nosta pekonit valumaan talouspaperin päälle. Lisää pannuun loppu öljy ja paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää maa-artisokka, perunat ja pecanpähkinät ja paista niihin väriä. Lisää sitten pinaatti ja paista sekoitellen kunnes pehmenee. Lisää balsamico ja anna kiehahtaa. Nosta pois levyltä, lisää pekonit ja mausta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti