Tähän ruokaan tarvitaan valmiiksi keitettyjä maa-artisokkia ja perunoita. Jos keität ne tätä ruokaa varten, anna niiden jäähtyä ennen paistamista. Minulla oli pakastimessa valmiiksi keitettyjä maa-artisokkia, perunat kypsensin mikrossa. Itse ruoan paistoin kaasulla, eli sähkönsäästäjän ateria saatiin tästäkin :)
- 2 rkl oliiviöljyä
- pkt pekonia silppuna
- 1 sipuli suikaleina
- 1 solovalkosipuli silppuna
- maa-artisokkaa keitettynä ja suupaloiksi leikattuna
- perunaa keitettynä ja suupaloiksi leikattuna
- kourallinen pecanpähkinöitä kevyesti murskattuna (voit käyttää muitakin pähkinöitä tai pinjansiemeniä)
- pinaattia
- 2 rkl balsamicoviinietikkaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuumenna rkl öljyä paistinpannussa. Paista pekonit rapean ruskeiksi. Nosta pekonit valumaan talouspaperin päälle. Lisää pannuun loppu öljy ja paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää maa-artisokka, perunat ja pecanpähkinät ja paista niihin väriä. Lisää sitten pinaatti ja paista sekoitellen kunnes pehmenee. Lisää balsamico ja anna kiehahtaa. Nosta pois levyltä, lisää pekonit ja mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti