perjantai 17. helmikuuta 2023

Kalaa, rieskoja ja pikaetikkakurkut


Entä jos on ottanut aamulla pakastimessa kalafilepaketin sulamaan ja iltapäivällä ei olekaan kauhea nälkä, kun käytiin paikallisessa nepalilaisessa lounaalla (Loviisan Sainon lounaalle lämmin suositus!)? No, tehdään vähän kevyempää ruokaa, kuin alun perin oli tarkoitus.

  • vaaleaa (pakaste)kalaa
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • limemehua
  • puolikas tuore kurkku, kuori (juustohöylällä käy kätevästi) ja kuutioi
  • vajaa rkl sokeria
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • muuta rkl kreikkalaista jugurttia
  • muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
  • punainen chili silppuna
  • korianterisilppua
  • pari ohutta rieskaa/tortillaa
Sekoita kurkku, sokeri, viinietikka ja suola keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.

Paista kalat voissa, mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään kurkku liemineen, tomaatit, chili ja korianteri. Lämmitä rieskat/tortillat, laita päälle kurkkuseosta, kalaa, jugurttia ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti