maanantai 20. helmikuuta 2023

Punakaali-hallouminuudelit


Yksi halloumipaketti on väijynyt jo jonkin aikaa jääkaapissa. Yleensä halloumia tulee syötyä vain kuumina kesäpäivinä ja mielikuvitus ei ole aikaisemmin riittänyt sen talvikäyttöön. Nyt tuli inspiraatio. Halloumin tilalla voit käyttää myös kotijuustoa, lisää silloin juusto ihan lopussa ruokaan ja lämmitä hetki.

  • sesamöljyä
  • halloumia revittynä suupaloiksi
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • pari kaffirlimen lehteä silppuna
  • sipuli silppuna
  • pieni punakaali suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • täysjyvänuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • reilu rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoviinietikkaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • punaista chiliä silppuna
Sekoita keskenään maapähkinävoi, viinietikka, kalakastike, sokeri ja muna. Kuumenna öljy wokissa. Paista juustoon vähän väriä ja laita sivuun odottamaan. Lisää öljyyn fenkolinisemenet ja kaffirlime ja paista hetki. Lisää sitten sipuli, punakaali ja valkosipuli ja paista, kunnes kaali ja sipuli vähän pehmenevät ja saavat väriä. Lisää ja kastike ja paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää juusto ja chili ja paista, kunnes juusto lämpenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti