lauantai 5. elokuuta 2023

Raikasta pikapikkeilöityä kaalia ja vähän muutakin

 

Pikkelöin kaalin ja marinoin kanan aamulla valmiiksi. Mitä kauemmin annat näiden maustua, sitä parempaa tulee. Kanan tilalle voit vaihtaa tofua tai lohta. 

Kaali

  • valko- tai suippokaalia suikaleina n. 500 g
  • dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1,5 rkl väkiviinietikkaa
Kiehauta vesi, sokeri ja etikka ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Sekoita kaali ja etikkaseos ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Kana

  • 400 g kanafilettä paloina
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  • sesamöljyä
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • paprika suikaleina
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • inkivääriä silppuna
  • punaista chiliä viipaleina
  • majoneesia 
  • sämpylöitä (meillä Galetten briossit)
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia ja valkosipulia, kunnes sipuli pehmenee. Lisää paprika ja kana (tofu/lohi) marinadeineen ja paista, kunnes kana/tofu/kala on kypsää (tofua ei tarvitse sen kummemmin kypsentää, paista hetki) ja saa vähän väriä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sesaminsiemet. Sekoita inkivääri, chili ja majoneesi keskenään. Puolita sämpylät ja lämmitä ne. Täytä sämpylät kaaliseoksella, kanalla ja majoneesilla. Tarjoa lisäksi kaaliseosta sämpylöiden vierellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti