keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Uunikasvikset ja peruna-palsternakkamuusi

 
Nyt kun on sadon viimeisiä herkkuja käytössä (naapurista), niin ateriat ovat pitkälti todellista lähiruokaa! Esikypsensin punajuuria mikrossa, jos et tee niin, lisää muut uunikasvisten aineet uuniin vasta, kun punajuuret tuntuvat melko pehmeiltä (sekoita punajuuret öljyn kanssa ennen uuniin laittoa).

  • punajuuria kuorittuna ja pienehköinä lohkoina
  • 2 punasipulia kuorittuna ja lohkottuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • parsakaali kukintoina, kuori varsi ja silppua
  • chiliä silppuna
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl rosmariinia 
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • kuorittuja perunoita kuutioina
  • kuorittua palsternakkaa kuutioina
  • loraus kermaa/maitoa
  • nokare voita
  • muskottia
  • sormisuolaa
Kypsennä punajuuria mikrossa n. 5 min tai kunnes koitintikku alkaa mennä juureksen läpi, mutta punajuuret ovat vielä raakoja.

Sekoita keskenään punajuuret, sipuli, valkosipuli, pavut, parsakaali, chili, hunaja, rosmariini ja reilusti öljyä. Levitä leivinpaperille ja ripota suolaa päälle. Paista 200 asteessa, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Keitä perunat ja palsternakat kypsiksi. Soseuta kerman/maidon ja voin kanssa ja mausta muskotilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti