Jos et halua keittää linssejä, laita purkillinen valmiiksi kypsennettyjä linssejä (tai joitain papuja) ja jätä vesi pois. Lisää valmiit linssit kypsennyksen loppuvaiheessa. Voit tietysti vaihtaa linssit kypsään jauhelihaan (kana, liha tai kala). Laitoin tähän mukaan munakoison, koska sellainen sattui kurkkimaan jääkaapin vihanneshyllyllä. Voit jättää poiskin.
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kuminaa
- 1 kanelitanko
- 2 laakerinlehteä
- 1 iso sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- chiliä silppuna
- 2.porkkanaa kuorittuna ja kuutioina
- 1 munakoiso pieninä kuutioina
- 1 punainen paprika kuutioina
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 tomaattimurskapurkillista vettä
- 1,5 dl punaisia linssejä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- soijakastiketta
- 2 rkl balsamico viinietikkaa
- hunajaa
- basilikaa
- 2 rkl jauhoja
- 1/2 dl rasvatonta maitoa
- ripaus muskottia
- 100 g tuorejuustoa
- 50 g sinihomejuustoa
- juustoraastetta (meillä cheddar/parmesan sekoitus)
- täysjyvälasagnelevyjä (esikeitän 2 min kiehuvassa vedessä...jos käytät ilman esikypsennystä, lisää paistoaikaa)
Kuumenna puolet öljystä. Kuullota kuminaa, kanelitankoa, laakerinlehtiä, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää munakoiso ja jatka paistamista, kunnes munakoisokin alkaa pehmetä. Lisää tarvittaessa pannuun vettä, jos kuivuu liikaa. Lisää sitten paprika, tomaattimurska ja vesi ja kiehauta. Lisäälinssit, savupaprika,soijakastike ja viinietikka ja anna kiehua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta hunajalla ja basilikalla. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko.
Sekoita jauhot ja loppu öljy. Vatkaa sekaan maito. Kuumenna (mikrossa) välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Lisää tuorejuusto ja homejuusto ja sekoita, kunnes sulavat.
Kokoa lasagne: pohjalle vähän juustokastiketta ja sen päälle linssikastiketta. Sitten kerros lasagnelevyjä, joiden päälle loput linssikastikkeesta ja vähän juustokastiketta. Päälle taas kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle loppu juustokastike ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia (tai kauemmin, jos et esikypsentänyt lasagnelevyjä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti