maanantai 15. syyskuuta 2025

Burritot tuplajuustolla ja tuplapavuilla

Jos haluat tehdä tästä kasvisversion, jätä jauheliha pois, tämä on kyllä tarpeeksi ruokaisaa papujen ansiosta.

  • tortilloja (meillä oli Lidlistä ostettuja jättitortilloja, joita mahtui uunipellille vain neljä, loput neljä laitoin pakkaseen)
  • naudan paistijauhelihaa 10 % rasvaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sipuli suikaleina
  • jalopenoa silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • prk mustia papuja valutettuna
  • prk refried beanseja
  • 2 suippopaprikaa suikaleina
  • jauhettua korianteria
  • kuminaa
  • kuivattua basilikaa
  • prk tuoretta korianteria silppuna
  • soijakastiketta tai suolaa oman maun mukaan
  • pieni prk paseerattuja tomaatteja
  • hunajaa 
  • 1 dl kaurakermaa (tai mitä vaan ruokakermaa)
  • pari kourallista cheddarraastetta
  • 1 pallo mozzarellaa revittynä paloiksi
Kuumenna öljy ja kuullota sipuli, jalopeno ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää paprika ja molemmat pavut ja sekoittele lämpimiksi. Mausta ja lisää tuore korianteri, sekoita. Kuumenna kerma ja sekoita siihen cheddarraaste, kunnes juusto sulaa. Täytä tortillat jauhelihaseoksella ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle reilusti paseerattua tomaattia. Pirskota päälle hunajaa. Kaada päälle juusto-kermaseos ja ripota päälle mozzarella. Paista 250 asteessa n. 15 min tai kunnes juusto saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti