Nyt kun on kaapissa hetki sitten (ystävän) kasvimaalta kerättyjä sipuleita, punajuuria ja perunoita, niin nautitaan niistä! Jos et halua syödä lohta, vaihda tofuun tai paistettuun kanaan tai ihan perinteiseen pyttipannuainekseen eli makkaraan. Kanan paistaisin tosiaan erikseen ennen pannuun laittamista, tofu ja makkara menevät samalla ohjeella kuin lohikin.
- n. 10 g voita
- kourallinen tuoreita salvianlehtiä
- oliiviöljyä
- pala lohta, poista nahka ja viipaloi suupaloiksi
- sipuli suikaleina
- valkosipuli silppuna
- punajuuria keitettynä ja kuutioina
- perunaa keitettynä ja kuutioina
- sormisuolaa
- 1 dl jugurttia
- kourallinen hienoksi raastettua parmesania
- 1 rkl limemehua
Ruskista voi paistinpannussa. Lisää salvianlehdet ja paista miedolla lämmöllä rapeiksi. Nosta salvian lehdet lautaselle odottamaan. Nosta lämpöä vähän. Lisää pannuun oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää perunat ja punajuuret ja paista, kunnes perunat alkavat saada väriä. Lisää lohi ja paista, kunnes lohi on kypsää..Mausta suolalla. Ripota salvia päälle ja tarjoa jugurtin kera.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti