lauantai 20. syyskuuta 2025

Paistettuja juureksia, tahinikastiketta ja paistettua salviaa

 

Taas nautitaan ystävän kasvimaan sadosta. Tällä kertaa ensin kypsensin ja sitten vielä paistoin juurekset ja perunat. Tarjosin tämän kanssa paistettua kanaa, mutta yhtä hyvin olisin voinut heittää juureksien paiston yhteydessä sekaan kikherneitä tai loppuvaiheessa lohta.

  • punajuuria kuorittuna, kypsennettyinä ja kuutoina
  • perunaa kuorittuna, kypsennettyinä ja kuutoina
  • porkkanaa kuorittuna, kypsennettyinä ja kuutoina
  • rkl voita
  • purkki salviaa, revi lehdet irti (käytä varret silputtuna vaikka keiton mausteena)
  • rkl sesamoljyä 
  • 1 sipuli silputtuna 
  • 1 solovalkosipuli silputtuna 
  • 1 chili silputtuna 
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa
  • 1 dl tahinia
  • 1 dl vettä
  • rkl limemehua
  • 2 rkl fariinisokeria 
Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää salvianlehdet ja paista rapeiksi. Nosta lehdet lautaselle odottamaan. Lisää öljy, sipuli, valkosipuli, chili ja kumina ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää peruna, porkkanat ja punajuuret ja paista, kunnes lämpiävät ja peruna saa vähän väriä. Mausta suolalla ja korianterilla. Kuumenna vesi ja sekoita siihen tahini, lime ja sokeri. Kaada kastike juuresseoksen päälle,.lisää paistettu kana ja sekoita. Ripota salvia pinnalle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti