keskiviikko 24. syyskuuta 2025

Sieni(lohi)risotto

Tänäkin vuonna olemme nauttineet sienisadosta hillitysti eli keräämme vähän kerrallaan ja nautimme sienet tuoreeltaan. Ei tule sienet korvista ulos ja ei nähdä sienistä unta :) Eilen paistettiin tatteja välipalaksi paahtoleipien päälle heti, kun tultiin metsästä kotiin. Tänään tein risottoa ja huomiseksi sienikaalilaatikkoa. Ja sitten voidaan pitää taas taukoa sienien keruussa ja syömisessä, vaikka jopa seuraavaan satokauteen asti. Jotkut jaksavat ja haluavat syödä sieniä ympäri vuoden eli säilöä niitä kuivaamalla ja pakastamalla, mutta olemme todenneet, että itse nautimme sienistä eniten näin pienissä erissä ja vain varsinaisena sesonkina.

  • voita
  • tatti suikaleina
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • n. 5 dl kantarelleja ja suppilovahveroita silppuna
  • 2 dl risottoriisiä
  • kiehuvaa vettä
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • soijakastiketta
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • prk kaurakermaa
  • kourallinen parmesanraastetta
  • kourallinen silputtua persiljaa
  • voissa paistettua lohta (marinoin limemehu-suolassa tunnin verran)
Paista tattisuikaleet voissa kauniin värisiksi. Jätä odottamaan. Kuullota sipuli, valkosipuli ja sienet öljyssä. Lisää riisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää viinietikka ja soijakastiketta. Lisää sitten vettä vähän kerrallaan, kunnes riisi on melkein kypsää. Lisää kerma ja rakuuna ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä 10 min. Lisää parmesan, persilja, lohi ja paistetut tatit, sekoita ja tarjoa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti