torstai 25. syyskuuta 2025

Sieni-kaalilaatikko

 

Tämän ohjeen inspiraatio tuli muistaakseni Pirkka -lehdestä. Ohjeessa oli pekonia, jota en halunnut laittaa, sillä näen vieläkin painajaisia lapsuuden kaali-sianlihayhdistelmästä. Laitoin tähän kypsennettyä naudan paistijauhelihaa. Jos haluat lihattoman version, turvota pari desiä tummaa soijarouhetta ja sekoita se ruokaan jauhelihan tilalle. Alkuperäisessä ohjeessa ei myöskään ollut chiliä, tomaattipyreetä,  kuminaa tai osterikastiketta. Fariinisokerin tilalla ohjeessa oli tummaa siirappia. Niin ja pinnalla oli korppujauho-voin tilallalisää pekonia. Tämä oma versioni oli niin loistavaa, että ei ehkä kannata noudattaa alkuperäistä ohjetta 😀

  • 400 g naudan paistijauhelihaa kypsennettynä
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 kg valkokaalia silppuna
  • litra suppilovahveroita/kantarelleja silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 7 dl kiehuvaa vettä
  • 2 reilua rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • dl osterikastiketta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl chilikastiketta
  • nippu persiljaa silppuna
  • vajaa dl korppujauhoja
  • voita nokareina
Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti öljyssä. Lisää aineet riisiin asti. Paista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää aineet persiljaan asti ja anna kiehahtaa. Lisää persilja ja kaada ruoka uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia, sekoita 15 minuutin välein. Kun riisi on melkein kypsää, ripota päälle korppujauhot ja voi ja paista vielä15 minuuttia. Ja sitten ei muuta kuin syömään 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti