Niille, jotka heti takertuivat otsikossa puolukkachilisurvoksen chiliin, niin tiedoksi, että chilikastike maustaa puolukkaa ihan loistavasti! Kokeiltiin tätä jo aikoja sitten kaalikääryleiden kanssa ja niin vaan sopii, jos chilistä tykkäät. Ehkä ei kannata aloittaa ruokalusikallisella srirachaa, kuten ohjeessa. Kokeile vaikka teelusikallista ensin.
Pekonin voi vaihtaa vaikkapa loimuloheen, paistettuun tofuun tai paistettuun kanaan.
Röstit onnistuvat parhaiten, kun raasteet ovat mahdollisimman kuivia. Eli purosta hyvin ja jos sekoituskuljon pohjalle valuu nestettä, kaada se pois, älä laita paistinpannuun.
- muutama peruna kuorittuna ja raastettuna ja raaste puristettuna käsin mahdollisimman kuivaksi
- muutama punajuuri kuorittuna ja raastettuna ja raaste puristettuna käsin mahdollisimman kuivaksi
- 2 munaa
- 4 rkl (täysjyvä)vehnäjauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, pippuria ja 2 tl hunajaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Sekoita aineet. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja nosta pari rkl seosta paistinpannuun ja litistä lastalla. Toista, kunnes pannu on täynnä. Paista kuumalla pannulla molemmilta puolilta muutama minuutti.
- broccolinia pilkottuna suupaloiksi kypsennettynä
- pekonia paistettuna ja valutettuna talouspaperilla
- ps pakastepuolukoita
- muutama rkl sokeria
- 1 rkl srirachaa (tai jotain miedompaa chilikastiketta oman maun mukaan)
Laita puolukat ja sokeri kulhoon ja kuumenna mikrossa 4 min välillä sekoittaen. Lisää chilikastike, sekoita ja anna jäähtyä muun ruoan valmistuksen ajan.
Tarjoa röstit lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti