lauantai 18. lokakuuta 2025

Gnocchi-kylmäsavulohipaistos

Koska kärsin kauheasta yskästä, piti tehdä jotain sellaista ruokaa, jonka kanssa ei tarvitse häärätä kovin pitkään hellan ääressä. Pakasteessa oli gnoccheja, joten tätä sitten syntyi. Gocchien tilalla voit käyttää keitettyjä perunoita. Lehtikaalin voit korvata pinaatilla, mutta lehtikaali on kyllä parempaa.

  • 3-4 dl valmiita gnoccheja (jos käytät pakastettuja, sulata ne ensin jääkaapissa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 4 sl silputtua lehtikaalia (poista paksut lehtiruodit ennen silppuamista)
  • 150 g kylmäsavulohta silppuna
  • ruukku persiljaa silppuna
  • 2 tl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl kapriksia
  • prk (kaura)kermaa
  • 3 munaa
  • vajaa rkl dijon sinappia
  • mustapippuria
  • tl suolaa
  • korppujauhoja ja voita ruoan pinnalle
Kuumenna öljy wokissa/isossa paistinpannussa. Lisää lehtikaali ,sipuli ja valkosipuli ja paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sitten gnocchit ja paista 5 min sekoitellen välillä.

Sekoita keskenään lohi, viinietikka, kaprikset ja persilja.

Sekoita munat, kerma, sinappi, mustapippuri ja suola keskenään.

Laita uunivuoan pohjalle vähän munaseosta. Laita sitten pohjalle puolet gnoccheista (viipaloiduista kypsistä perunoista) ja siihen päälle lohiseos. Lisää loput perunat ja sitten loppu munaseos. Ripota pinnalle muutama rkl korppujauhoja ja laita voita nokareina pinnalle. Paista 175 asteessa n. 30 min tai kunnes munaseos on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti