tiistai 21. lokakuuta 2025

Paneroitua lohta ja jugurttikastiketta

Jos kaipaat superrapeaa kalaa, tämä ohje on sinulle! Tarjosin tämän keitettyjen siiklien kera, mutta lisukkeeksi käy tietysti vaikka muusi. 

  • kuorittuja perunoita
  • prk kreikkalaista jugurttia
  • puolikas kurkku kuorittuna ja kuutioina
  • 8 kirsikkatomaattia, pilko neljään osaan
  • puolikas punasipuli suikaleina 
  • 1/2 prk persiljaa silppuna
  • 1/2 tl juusto kuminaa 
  • loraus hunajaa
  • valkosipulia silppuna
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • punainen chili silppuna
  • pankojauhoja
  • ruisjauhoja
  • kananmuna
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen 
  • kirjolohta
Sekoita keskenään aineet jugurtista valkosipuliin  Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan muun ruoan valmistuksen ajaksi.

Laita perunat kiehumaan.

Laita ruisjauhot, pankojauhot ja haarukalla sekoitettu kananmuna kukin omaan syvään lautaseen. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla.

Poista lohesta nahka ja leikkaa kivan kokoisiksi paloiksi...suupalaa isommiksi.

Pyöritä lohipalat ensin ruisjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tämä onnistuu käsiä sotkematta keittiöpihdeillä.

Kuumenna paistinpannussa voita ja öljyä ja paista lohipalat molemmin puolin 2-3 min kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti