lauantai 25. lokakuuta 2025

Kukkakaali-anjovisspagetti

Tämä ohje on mukailtu Glorian ruoka- ja viinilehden ohjeesta.

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 3 jalapenoa silppuna
  • prk anjovisfileitä silppuna (saksilla onnistuu helposti käsiä sotkematta)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja liemineen
  • kourallinen kivettömiä mustia kalamata oliiveja
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa maun mukaan
  • loraus hunajaa
  • kukkakaali suupaloina, kypsennettynä
  • prk tuoretta basilikaa silputtuna
  • kourallinen parmesanraastetta
  • keitettyä täysjyväspagettia

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää anjovis liemineen ja sekoittele, kunnes sulaa. Lisää aineet suolaan asti, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä 15 min. Mausta suolalla ja hunajalla. Lisää kukkakaali ja sekoita, kunnes kukkakaali lämpiää. Sekoita sekaan pasta ja tarjoa basilikan ja parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti