Olen ennenkin maininnut, että lasagne on vähän kuin pyttipannu, siihen voi laittaa oikeastaan mitä vaan, kunhan tekee hyvän tomaattikastikkeen...tai hyvän valkokastikkeen ja mielellään molemmat! Lasagne on sen verran monivaiheinen, että teen sitä yleensä reilun annoksen. Piti siis käyttää yksi kukkakaali pois, ettei ehdi mennä huonoksi ennen kuin lasagne loppuu. Ja tähän lasagneen se sopi loistavasti! Käytin tässä soijarouhetta, mutta voit korvata sen vaikka keitetyillä punaisilla tai vihreillä linsseillä tai jauhelihalla.
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 iso sipuli silppuna
- solovalkosipuli silppuna
- chiliä oman maun mukaan silppuna
- 1 laakerinlehti
- 1 kanelitanko
- 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl soijakastiketta
- prk tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl kaakaojauhoja
- 1 dl vettä
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
- prk kaurakermaa¨
- rasia tuorejuustoa
- muskottia
- ripaus suolaa
- mozzarellapallo revittynä pieniksi paloiksi
- raastettua parmesania
- lasagnelevyjä (minä esikypsensin levyt kiehuvassa vedessä keittämällä n. 2 min. Jos et esikypsennä, pidennä tarpeen mukaan paistoaikaa)
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää aineet, jotka mainittu ennen kukkakaalia ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 30 min. Lisää vettä, jos kuivuu liikaa.
Kuumenna kerma, lisää kukkakaalit ja tuorejuusto. Soseuta perunasurvimella ja mausta.
Kokoa lasagne: pohjalle tomaattikastiketta, päälle lasagnelevyjä, sitten taas tomaattikastiketta, sen päälle kukkakaaliseosta ja taas lasagnelevyjä. Lasagnelevyjen päälle vielä loput tomaattikastikkeet, loppu kukkakaaliseos ja pinnalle mozzarella ja parmesan. Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti